dmastroluca's picture

XSAN re-install on a Mavericks client.

I know XSAN is now part of the OS, but I really bunged up the config files of one of my XSAN clients running Mavericks. I used to be able to uninstall XSAN and reinstall and add the client back in. Can't do that now. I think I know the answer to this (re-install the OS) but how can I re-install just XSAN?

arls1481's picture

QLogic SanBox 9100 question

Forums: 

I've got a Sanbox 9100 with (5) SB9004 - 4/2/1G blades in it and have run out of ports. I'm having a hard time sourcing out 4/2/1G blades but can come up with 8/4/2G SB9008 blades pretty easily. Anyone know if its kosher to pop those newer blades in to the 9100? I'm assuming it will work fine and that any ports I connect that have 8G at both ends will utilize it and it downscales otherwise???

bartbroek's picture

Looking for second hand Active Raid storage

Hi,

I'm looking for a ActiveRaid main chassis (with or without drives) or expansions chassis to replace an Expansion chassis that is giving me trouble. I'm also looking for some spare Active raid controllers.

We are a post-production company based in Amsterdam, The Netherlands.

Thanks in advance for any suggestions!

Bart

messenger82's picture

Question about unsupported volume resizing

This something wholly unsupported but we're playing around with it anyway for experimental reason. If anyone has a thoughts I would love to hear it.

We have a lab / sand box system using commodity storage. Specifically it's a FreeNAS server. We are using it as an iSCSI target and have setup a series of zvols as device extents. On the client side we have Mac pro's, we use one physical port for the iSCSI network, the other port is virutalized with a connection to our public network and metadata network. We are using globalsan client side to connect to the iSCSI storage. We labeled the LUNs, XSAN let us use them to create a SAN.

So my question, one of the things were playing with is resizing volumes and adjusting storage on the fly (or at least with a restart). So lets say I re-size my zvols on my iSCSI side (which I did) which should create a larger volume on the XSAN side, but it doesn't. The volume stays the same size. So how would I tell XSAN that my LUNs (and subsequently my volume) should be larger?

Yes, this is like crossing the streams with our proton packs. It's just a fun thought experiment about using low cost hardware to take advantage of FCPX's SAN Location benefits in low cost labs.

MattZ's picture

Qlogic 6 switch Stack

Forums: 

I am wondering how many setups out there have 6 switches in the fibre stack?

I am again seeing a build out with 6 switches in the stack, and in the past i have seen huge issues with latency
so wanted feedback on users that have had success with that many switches?
I know a 9000 series is the smart way to go.

MDCs both in standby, volume won't mount

Had some serious funkiness with our SAN volume. Lots of inode issues. I ran cvfsck -j, then -nv, then -wv, which seems to have cleaned up all the errors. After trying to start the volume again, it immediately went into a RPL_upgrade process. A couple times, that failed near the end (fsm process crashed), then the volume would fail over to the other MDC and start the who RPL process again. I saw a "completed" message at least three times now, but the volumes will still not mount correctly. Both MDCs have their fsm processes running in standby mode now, though the volume appears to be started and hosted by the master in Xsan Admin. Mounting the volume anywhere just causes another crash.

After running cvadmin activate on the master MDC, it eventually tells me:

Admin Tap Connection to FSM failed

This also kicks off another round of RPL upgrades.

I'm hoping I don't have to completely restore our backup, because that'll take days… Any suggestions great appreciated. Thank you!

hernand's picture

Xsan display incorrect Lun size

I have these problem. The Xsan display incorrect lun size. As you can see the Disk Utility app shows the correct configuration, but the Xsan admin displays one LUN of 20TB (I dont where it came from) and another 42TB (XsanLUN1).
I think it has to show 2 LUNS of 20TB each acording to Disk Utility app shows.
The drive began experience read write problems and I think it would be parte of these problem.
Can you help me?

[url=http://s21.postimg.org/jvt1xkkzn/Screen_Shot_2013_10_29_at_22_25_31.jpg">http://postimg.org/image/jvt1xkkzn/][img]http://s21.postimg.org/jvt1xkkz.../img/url

[url=http://s14.postimg.org/el12rqwot/Screen_Shot_2013_10_29_at_22_27_12.jpg">http://postimg.org/image/el12rqwot/][img]http://s14.postimg.org/el12rqwo.../img/url

[url=http://s23.postimg.org/rayvfl2d3/Screen_Shot_2013_10_29_at_22_26_45.jpg">http://postimg.org/image/rayvfl2d3/][img]http://s23.postimg.org/rayvfl2d.../img/url

thomasb's picture

Qlogic getting out of the Fibre Channel switch business

Forums: 

Did anybody else notice these news?

QLogic's save-the-biz pitch: Ditch the switch glitch - get rich
Server adapter firm to focus on, er, server adapters...
http://www.theregister.co.uk/2013/07/30/qlogic_shrinks_to_grow/

We've had three Qlogic 5800-switches "bricked" in under a year at work, running firmware 8.0.13.12. Two of them because of a power failure, and one of them simply didn't want to turn on again after turning it off. But isn't a power failure simmilar to turning it off? I know there is a shutdown command in the command line interface, but this is very well hidden in some old manuals for the SANbox switches. We have always simply cut the power to turn off Qlogic 5600/5800 switches, without issues, and suddenly this year three 5800 switches die when cutting the power. Not good.

Anybody else had issues with 5800-switches going into "brick mode" with the heartbeat LED constantly lit? Pushing the maintenance mode button doesn't help. It just tries to reload, and then it's stuck again.

The 5600-swtiches we have, have been running solid since 2006 though, without any serious issues.

Time to move on I guess.

ygini's picture

AFP and Barracuda LB 340, not stable?

Forums: 

Hello,

I've a Xsan setup with two 10.8 server used for AFP (and for few systems, SMB) and I try to use a Barracuda LB 340 to handle HA constraints.

We don't have a need of big bandwidth, but we need easy to use HA system for end user.

The LAN is a flat network, so I've configure the LB 340 with the TCP proxy mode.

Most of the time, it work. But users connected to the AFP share through the LB experience some problems. File in read only, impossible to copy file from a share to an other, etc.

Same users, but connected directly to one of the OS X Server don't have the problem.

So, I'm wondering. How do you handle your HA setup, and if you use Barracuda products, how do you configure it?

matx's picture

Promise SANLink2

Just noticed that Promise has released information about their Thunderbolt 2 based products, the SANLink2 fibre channel adapter and their Pegasus2 RAIDs.

Not sure when are released to market officially. But we finally have a dual 8GB thunderbolt to fibre channel adapter from Promise.

Pages

Subscribe to Xsanity RSS